9 Şubat 2012 Perşembe

“AKINTIYA KARŞI” Belgesel Filmi Gala Gösterimi Basın Bülteni

2007 yılından itibaren hızlanan HES (Hidro Elektrik Santral) projeleriyle birlikte derelerin kullanım hakkı şirketlere devredilirken, Karadeniz vadileri “şantiye alanına” çevriliyor. Bu dönüşüm bütün yaşam biçimlerini, insanından balığına, aysından arısına, deresinden ağacına yıkıma sürüklüyor. Vadilerinin yok edilmesine karşı ortaya çıkan mücadeleler ise her geçen gün büyüyor.

Akıntıya Karşı belgeseli, vadilerin seslerine kulak vermek, görülmeyeni görmek ve paylaşmak üzere ortaya çıkan bir yol hikayesi. Karadeniz’in 7 vadisinde çekimlerini 2010-2011 yıllarında tamamladığımız belgeselimiz Akıntıya Karşı’nın Gala gösterimi “11. !f Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali” kapsamında gerçekleşecektir. Mücadeleye bir katkısı olmasını umut ettiğimiz belgeselimizin gösteriminde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyacağız.

Gala Gösterimi
Tarih: 19 Şubat 2012
Saat: 17:30
Yer: AFM Fitaş Salon4 

(Gösterimin ardından belgesel ekibiyle söyleşi gerçekleşecektir.)
http://www.ifistanbul.com/tr/if-filmler/Akintiya-Karsi

Künye Bilgileri
Belgesel film, 69 dakika, Renkli, HD
Belgesel Ekibi: Volkan Işıl, Özlem Işıl, Umut Kocagöz, Ezgi Akyol
Yapım: Umut Kocagöz, Özlem Işıl
Senaryo: Umut Kocagöz, Özlem Işıl
Kamera Grubu: Volkan Işıl, Özlem Işıl, Umut Kocagöz
Kurgu: Umut Kocagöz

Belgesel ekibi, lisans ve yüksek lisans olmak üzere farklı bölümlerde öğrenim gören öğrencilerden oluşmaktadır. Film, yanızca bir el kamerası ile çekilmiş, öğrenci burslarıyla oluşturulmuş bağımsız bir filmdir.

www.akintiyakarsi.org | info@akintiyakarsi.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder